Maksutov-cassegrain na AZ3R montaži je odličan izbor kako za astronomska promatranja, tako i za promatranja prirode, budući da dolazi u paketu s prizmom koja daje ispravnu sliku (umjesto zrcalne, kao što je slučaj s astronomskim teleskopima). Montaža je vrlo kompaktna, ali stabilna, i cijeli komplet s teleskopom je malih  dimenzija, idealan za transport. Promjer od 102 mm će pokazati pregršt detalja na planetima, a biti će dobar i za objekte dubokog neba na lokacijama s manje svjetlosnog onečišćenja. Ovaj komplet je idealan za obiteljska putovanja i uživanje u prirodi i astronomiji na godišnjem odmoru.

Na fokuseru se nalazi standardni T2 navoj za postavljanje fotoaparata s izmjenjivim objektivima (uz odgovarajući T2 prsten koji je dodatno u ponudi). Žarišna daljina od 1300 mm omogućava snimanje detalja na vrlo udaljenim objektima. Slika je kontrastna, bez kromatske aberacije, a AZ3R montaža je vrlo jednostavna za rukovanje.

Uz teleskop dolazi tražilac 6×30 te okulari 25 mm (52×) i 10 mm (130×). Preporučamo dodatnu nabavku 7 mm Planetary okulara za povećanje od 185× za opažanje planeta.