Teleskop centar logotip
0,00  0

Košarica

Nema proizvoda u košarici.

Izjava o zaštiti i prikupljanju osobnih podataka te njihovom korištenju

Teleskop centar Zagreb / Ganymedes d.o.o. obavezuje se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici Teleskop centra Zagreb / Ganymedes d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

Tko smo mi

Ganymedes d.o.o.
Specijalizirana trgovina astronomskih teleskopa, opreme, dvogleda, mikroskopa i dodatne opreme.
TELESKOP CENTAR Zagreb – Maloprodaja
Fra Grge Tuškana 31, 10000 Zagreb, Hrvatska
Tel.: +385 1 466 000 4
Mob.: +385 99 244 8212
E-mail: teleskopcentar@gmail.com
Web trgovina: teleskopcentar.hr
OIB: 74128827004
MB: 2662086
IBAN: HR90 24840081105528778

Izjava o privatnosti

Ova Izjava o privatnosti obuhvaća internetsku stranicu i internetsku trgovinu teleskopcentar.hr (u daljnjem tekstu: web stranica i web trgovina) te usluge koje putem njih pružamo (u daljnjem tekstu: usluge). Odnosi se na vaše osobne podatke i druge informacije tehničke naravi koje o vama prikupljamo dok koristite našu web stranicu i web trgovinu.

U svakom koraku procesa korištenja naše web stranice i web shopa maksimalno poštujemo privatnost korisnika u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim zakonima, propisima i pravilnicima.

Voditelj podataka: Teleskop centar Zagreb (Ganymedes d.o.o.)
Kontakt i upiti o privatnosti: teleskopcentar@gmail.com

Koje osobne podatke prikupljamo i zašto

Korištenje web stranice i web shopa

U sklopu procesa kupnje u našem web shopu, prikupljamo osobne podatke koje ste dužni upisati kako bismo ostvarili obaveze prema vama. Ti podaci obuhvaćaju vaše ime i prezime, adresa, kontakt podatke (e-mail i telefon), naziv i OIB tvrtke (gdje je primjenjivo) te eventualne napomene koje dodate narudžbi. Podaci koje upišete prilikom naručivanja nisu javno objavljeni. Čuvamo ih toliko dugo koliko smo zakonski obvezni.

Komentari

Kada posjetitelji napišu komentar na web-stranici mi prikupljamo podatke prikazane u formi komentara, i također IP adresu posjetitelja kao i string korisničkog agenta preglednika kako bismo lakše detektirali spam.

Moguće je da je anonimiziran string kreiran iz vaše adrese e-pošte (koji se također zove hash) dostavljen Gravatar servisu kako bi provjerili da li ga koristite. Pravila privatnosti Gravatar servisa dostupna su ovdje: https://automattic.com/privacy/. Nakon odobrenja vašeg komentara, vaša profilna slika je javno vidljiva u kontekstu vašeg komentara.

Kolačići

Prilikom prvog posjeta web stranici ili web shopu, pojavljuje vam se dijaloški okvir pomoću kojeg možete prihvatiti ili odbiti kolačiće, osim onih koji su nužni za tehničko funkcioniranje web stranice i web shopa. Odbijanjem kolačića funkcionalnost dijelova web stranice i web shopa može biti bitno smanjena. Napomena: osnovna funkcionalnost web stranice i web shopa dostupna je neovisno o tome prihvatite li kolačiće ili ne. Više o kolačićima koje koristimo saznajte ovdje.

Prilikom pregledavanja web stranice ili korištenja usluga web shopa od vas prikupljamo tehničke podatke u svrhu praćenja posjećenosti web stranice. Ti podaci mogu obuhvaćati vrstu uređaja s kojeg pristupate stranici, vašu IP adresu, operativni sustav, vrstu preglednika i vrijeme provedeno na web stranici ili u web shopu. Riječ je o anonimiziranim podacima pomoću kojih nije moguće utvrditi vaš identitet. Prilikom procesa naručivanja, na vaše se računalo spremaju malene tekstualne datoteke (“kolačići”) čija je svrha pomoći vam u procesu kupnje. Ako u nekom trenutku odustanete od naručivanja ili se dogodi tehnički problem zbog kojeg u tom trenutku ne možete nastaviti s kupnjom, sljedeći put kad dođete u naš web shop sadržaj vaše košarice bit će vam i dalje dostupan. Ovu funkcionalnost možete onemogućiti odbijanjem kolačića prilikom prvog posjeta web stranici ili web shopu.

Ako napišete komentar na našoj web-stranici, možete odabrati da spremite ime, adresu e-pošte i web-stranicu u kolačiće. Ovo je kako bi vam olakšali ponovno komentiranje, da ne morate ponovno unositi te informacije. Ovi kolačići traju godinu dana.

Ako imate račun i prijavite se na ovu web-stranicu, postaviti ćemo privremeni kolačić kako bi utvrdili da li vaš preglednik prihvaća kolačiće. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i briše se kada ugasite preglednik.

Kada se prijavite, također ćemo postaviti nekoliko kolačića kako bi sačuvali vaše podatke o prijavi i vaše postavke zaslona. Kolačići prijave traju dva dana, i kolačići postavki zaslona traju godinu dana. Ako odaberete “Zapamti me”, vaša prijava će trajati dva tjedna. Ako se odjavite s računa, kolačići prijave biti će uklonjeni.

Ako uredite ili objavite članak, dodatni kolačić biti će spremljen u vašem pregledniku. Ovaj kolačić ne sadrži osobne podatke i samo ukazuje na ID objave članka koji ste upravo uredili. Kolačić istekne nakon 1 dana.

Ugrađeni sadržaj s drugih web-stranica

Članci na ovoj web-stranici mogu sadržavati ugrađeni sadržaj (npr. video, slike, članke, itd.). Ugrađeni sadržaj sa drugih web-stranica ponaša se istovjetno kao da je posjetitelj posjetio tu drugu web-stranicu.

Ove web-stranice možda prikupljaju podatke o vama, koriste kolačiće, imaju ugrađeno dodatno praćenje od trećih strana, i nadgledaju vašu interakciju s tim ugrađenim sadržajem, uključujući praćenje vaše interakcije s ugrađenim sadržajem ako imate račun i prijavljeni ste na web-stranici.

Navedene sadržaje možete blokirati pomoću dijaloga “Upravljajte pristankom” koji vam se prikazuje prilikom prvog posjeta web stranici i web shopu te naknadno pomoću opcije “Upravljajte pristankom” u donjem desnom kutu web stranice.

Analitika

Za praćenje posjećenosti i drugih parametara pomoću kojih nastojimo poboljšati naše usluge koristimo servis Google Analytics. Prilikom prvog posjeta web stranici ili web shopu dana vam je mogućnost da odbijete praćenje vaših podataka iz statističkih razloga odbijanjem kolačića. Ako naknadno poželite povući privolu za korištenje kolačića, možete to učiniti putem dijaloškog okvira “Upravljajte pristankom” u donjem desnom kutu stranice.

Plaćanje

Ako odaberete kartično plaćanje, preusmjeravamo vas na našeg partnera CorvusPay. Podaci koji se prenose njihovom servisu za plaćanje enkriptirani su i zaštićeni sigurnom vezom uz korištenje najviših sigurnosnih standarda i protokola.

S kime dijelimo vaše podatke

Vaše podatke prosljeđujemo računovodstvenom servisu radi nužne obrade narudžbi te našem partneru za kartično plaćanje CorvusPay kako bismo mogli provesti transakciju koju ste zatražili. Isto vrijedi i za dostavnu službu kojoj su vaši podaci nužni kako bi vam mogli dostaviti kupljeno. Statistički podaci koji se prosljeđuju servisu Google Analytics su anonimizirani i ne mogu se dovesti u vezu s vama.

Koliko dugo čuvamo vaše podatke

Ako napišete komentar, komentar i njegovi meta podaci su sačuvani zauvijek. To je zato da možemo automatski prepoznati i odobriti buduće komentare, umjesto da ih držimo na čekanju za odobrenje.

Za korisnike koji se registriraju na našoj web-stranici (ako ih ima), mi također pohranjujemo osobne podatke koje navedu u njihovim korisničkim profilima, Svi korisnici mogu vidjeti, urediti, ili obrisati svoje osobne podatke u bilo koje vrijeme (osim što ne mogu promijeniti svoje korisničko ime). Administratori web-stranice također mogu vidjeti i urediti te informacije.

Koja prava imate nad svojim podacima

Ako imate račun na ovoj web-stranici, ili ste pisali komentare, možete zatražiti primanje izvozne datoteke osobnih podataka koje imamo o vama, uključujući sve podatke koje ste nam dostavili. Također možete zatražiti brisanje svih osobnih podataka koje imamo o vama. Ovo ne uključuje bilo koje podatke koje smo obavezni držati za administrativne, pravne ili sigurnosne namjene.

Ako želite povući privolu ili zatražiti kompletno uklanjanje vaših osobnih podataka, kontaktirajte nas na teleskopcentar@gmail.com. Imajte na umu da u nekim slučajevima vaše osobne podatke ne možemo izbrisati, ako smo na to prisiljeni zakonskom obvezom. Ako smatrate da su vaša prava povrijeđena, obratite nam se na teleskopcentar@gmail.com. Za pritužbe je nadležna Agencija za zaštitu osobnih podataka.

Za bilo kakve zahtjeve koji se tiču vaših osobnih podataka, poput izmjene, pristupa, ispravke ili brisanja, ako želite uputiti pritužbu ili zatražiti dodatne informacije, obratite se na:

[Re: Službenik za zaštitu podataka]
teleskopcentar
teleskopcentar@gmail.com

Zadnja izmjena: 5. veljače 2024.

Radno vrijeme

Ponedjeljak
ZATVORENO
Utorak
9.00 - 17.00
Srijeda
9.00 - 17.00
Četvrtak
10.00 - 18.00
Petak
10.00 - 18.00
Subota
9.00 - 13.00
Nedjelja
ZATVORENO
CorvusPay
Visa
Mastercard
Maestro
Diners
Discover
American Express
© 2024. Teleskop centar. Sva prava pridržana.
Izrada: Kosinus