tel: (01) 466 000 4 | mail: teleskopcentar@gmail.com

Kompaktni 127 mm teleskop, pokazuje puno više detalja i 55% više svjetla 102 mm modela. Centralna opstrukcija je samo 30%, što rezultira kontrastnim slikom čak i pri velikim povećanjima. U usporedbi s teleskopima sličnog otvora ovaj Maksutov-Cassegrain je znatno kraći i lakši te ga je lako transportirati. Daje izrazito oštru i kontrastnu sliku na Mjesecu i planetima, a otvor od 127 mm pogodan je i za opažanje objekata dubokog neba.

Na teleskopu je šina za postavljanje na montažu, a fokuser ima standardni T2 navoj za postavljanje fotoaparata. U kompletu dolazi dijagonalno zrcalo, dva kvalitetna 17 mm (88×) i 10 mm (154×) plössl okulara te Starpointer tražioc s crvenom točkom. Optika bez problema podnosi povećanja sve do otprilike 300×, pa preporučamo dodatne okulare ili barlow leću.

EQ3 montaža je dovoljno stabilna za ovaj teleskop kompaktnih dimenzija. Osnovni model dolazi s aluminijskim tronošcem, a dostupna je opcija s čeličnim tronošcem za dodatnu stabilnost. Montaža se može nadograditi motorima za praćenje, što je naročito preporučljivo za snimanje planeta planetarnim kamerama.