Refraktor promjera objektiva 70 mm i žarišne duljine 700 mm. Veća žarišna duljina od modela 70/500 daje nešto kontrastniju sliku i manje kromatske aberacije na sjajnim objektima (plavičasti halo oko ruba). Teleskop bez problema podnosi povećanja do 150×. Ovaj promjer je dobar izbor za početnike i mlade astronome – na Mjesecu će se odlično vidjeti krateri i mora, prstenovi oko Saturna s naznakom Cassinijeve pukotine, pojasevi na Jupiteru i njegovi mjeseci, faze Venere i Merkura, polarna kapa na Marsu za vrijeme opozicije, a s tamnog mjesta udaljenog od svjetlosnog onečišćenja lijepo će se vidjeti većina objekata u Messierovom katalogu.

Montaža AZ2 na tronošcu je adekvatna za ovaj teleskop i jednostavna za rukovanje. Gibanje u azimutu (lijevo-desno) i visini (gore-dolje) intuitivni su za početnike. Pomake gore-dolje moguće je fino podešavati pomoću kontrolnog kotačića s navojem.

Teleskop dolazi s ukrasnom kutijom, prigodno za poklone mladim astronomima. U kompletu je dijagonalno zrcalo koje daje zrcalnu sliku objekta, pa je za terestrička promatranje potrebno dodatno uzeti Amici prizmu koja daje ispravnu sliku. Ako vas ujedno zanima i gledanje prirode, preporučamo model 70 mm teleskopa žarišne duljine 500 mm na AZ3 montaži koja je znatno stabilnija, a u kompletu je uključena i Amici prizma.

Pregled teleskopa i usporedbu s modelom na StarQuest montaži pogledajte na našem Youtube videu: https://youtu.be/Z-MHdPLzInY

Ovaj model teleskopa najčešće uvijek imamo na lageru.

Uključeni dodaci:

  • okulari Barium 25 mm (28×) i 10 mm (70×)
  • 2× barlow leća (daje 56× povećanje s 25 mm okularom i 140× s 10 mm)
  • dijagonalno zrcalo
  • tražilac 6×24
  • fokuser s T2 navojem (mogućnost spajanja fotoaparata s izmjenjivim objektivima, uz dodatni T2 prsten)
  • AZ2 montaža na tronošcu