70/500 SkyWatcher Fraunhofer refraktor na AZ2 stalku kompaktnija je varijanta 70/700 refraktora. Modeli promjera 70 mm imaju znatno bolje antirefleksivne premaze od 60 mm modela, pa je slika i do 40% sjajnija. Povoljan je za manja povećanja i opažanja većih objekata, poput galaksije Messier 31 u Andromedi, otvorenih skupova zvijezda (naravno s lokacije udaljene od svjetlosnog onečišćenja), te naravno i za promatranja Mjeseca i planeta. Alt-azimutalna montaža jednostavna je za korištenje početnicima i mladim ljubiteljima astronomije.

Ako teleskop namjeravate uzeti kao poklon,  razmislite o modelu 70/700 koji dolazi s ukrasnom kutijom, te daje kontrastniju sliku i bolji je za veća povećanja na Mjesecu i planetima. U kompletu je dijagonalno zrcalo koje daje zrcalnu sliku objekta, pa je za terestrička promatranje potrebno dodatno uzeti Amici prizmu koja daje ispravnu sliku. Ako vas ujedno zanima i gledanje prirode, preporučamo verziju ovog teleskopa na AZ3 montaži koja je znatno stabilnija, a u kompletu je uključena i Amici prizma.

Pregled 70 mm verzije teleskopa sa žarišnom duljinom 700 mm i usporedbu s modelom na StarQuest montaži pogledajte na našem Youtube videu: https://youtu.be/Z-MHdPLzInY

Ovaj model teleskopa najčešće uvijek imamo na lageru.

Uključeni dodaci:

  • okulari Barium 25 mm (20×) i 10 mm (50×)
  • 2× barlow leća (daje 40× povećanje s 25 mm okularom i 100× s 10 mm)
  • dijagonalno zrcalo
  • tražilac 6×24
  • fokuser s T2 navojem (mogućnost spajanja fotoaparata s izmjenjivim objektivima, uz dodatni T2 prsten)