Nova serija Sky-Watcher teleskopa na Virtuoso GTi kompaktnoj motoriziranoj dobson Wi-Fi montaži daje moćne performanse za vrlo povoljnu cijenu. Virtuoso GTi montaža se koristi preko WiFi mreže i SynScan aplikacije za mobilne telefone što omogućuje Go-To opciju, odnosno automatsko traženje objekata na noćnom nebu. Baza podataka sadrži više od 10.000 objekata, a korištenje mobilnog telefona umjesto klasičnog ručnog kontrolera je jednostavnije i intuitivnije. Virtuoso GTi montaža sadrži patentiranu Sky-Watcher Freedom-Find tehnologiju. Ugrađeni enkoderi omogućuju ručno pomicanje teleskopa, a da montaža i dalje zadrži mogućnost automatskog pozicioniranja teleskopa.

Virtuoso GTi montaža je vrlo kompaktna i lako prenosiva. Može se koristiti kao “stolna” montaža, a standardni 3/8″ navoj s donje strane omogućuje postavljanje na bilo koji tronožac s istim takvim prihvatom – npr. tronožac za Star Adventurer, aluminijski i čelični tronošci za EQ3 i EQ5 montaže ili neki fotografski tronožac. Napajanje montaže je preko 8 AA baterija ili eksterno.

Sky-Watcher Heritage 150 mm dobson je odličan teleskop za početnike koji žele sjajnu sliku maglica, galaksija i drugih deep sky objekata, a ne žele žrtvovati prenosivost, što je mana većih dobsona s punom cijevi. Ovaj sklopivi dobson je veći brat modela promjera 130 mm, no radi većeg promjera zrcala daje čak 40% sjajniju sliku. U kompletu dolaze 25 mm (30×) i 10 mm (75×) okulari, te StarPointer tražioc s crvenom točkom. Za bolji doživljaj gledanja Mjeseca i planeta preporučamo 2× barlow leću koja je dostupna zasebno.