Refraktor promjera 90 mm dobar je početnički teleskop s kojim se može vidjeti puno više detalja od malenih 60 mm i 70 mm modela. Ovaj model ima nešto manju žarišnu duljinu od popularnog modela 90/900, ali je kromatska aberacija i dalje vrlo umjerena, a slika oštra i kontrastna. Pojasevi Jupitera pokazati će naznake strukture, a biti će vidljiva i Cassini pukotina u Saturnovim prstenovima. Ovim promjerom mogu se promatrati mnogi objekti dubokog neba, a posebno dobro izgledati će Messierovi objekti. Refraktor ovog promjera ima vidno veću propusnost svjetla od ekvivalentnog maksutov-cassegrain teleskopa.

Montaža AZ Pronto je stabilna alt-azimutalna montaža s ručicama za finu kontrolu, što je naročito korisno kod promatranja na većim povećanjima.

S teleskopom dolazi tražioc s crvenom točkom, dijagonalno zrcalo, te okulari 25 mm (26×) i 10 mm (66×). Teleskop bez problema podnosi povećanja do 180×, pa preporučamo uzeti dodatne okulare i/ili barlow leću za postizanje većih povećanja za promatranje planeta.