Klasični dobson reflektor dizajn nedavno je prošao neke važne nadogradnje i poboljšanja. Sky-Watcher sa zadovoljstvom predstavlja potpuno novi sklopivi dobson s Crayford focuserom – odlična prenosivost i vrhunske performanse.

Ova elegantna izvedba cijevi je pažljivo dizajnirana kako bi se kombinirala jednostavnost korištenja, prenosivost i dosljedna izvedbu u pristupačnom pakiranju. Za razliku od ostalih proizvođača, Sky-Watcher sklopivi dobson ne mora biti rastavljen između upotrebe. Transportira se u samo dva kompaktna komada koji se su spremni za uporabu u samo nekoliko sekundi! Teleskop se jednostavno kolimira nakon postavljanja, a kolimaciju drži tijekom cijele večeri.

Sustav ležaja također je redizajniran. Novi Sky-Watcher sklopivi dobsoni imaju glatke azimutne ležajeve. Čak se i model od dvanaest inča može okretati samo pritiskom prsta. Kao i tradicionalni dobsoni, novi sklopivi dobsoni imaju Sky-Watcherovu patentiranu regulaciju podešavanja napetosti. Time se eliminira potreba i dodatni trošak nespretnih sustava protuutega za balansiranje teleskopa.

Teleskopi se isporučuju s 25 mm i 10 mm okularima te 8×50 tražiocem.

Model

200/1200, 250/1200, 300/1500, 350/1600, 400/1800