Najveći maksutov-cassegrain teleskop u ponudi. Maksutovi su poznati po fantastičnoj oštrini i kontrastu, zahvaljujući precizno izrađenoj korektorskoj leći i samo 25% centralnoj opstrukciji. Velika žarišna duljina omogućava lako postizanje velikih povećanja za nenadmašne detalje na planetima, vizualno i fotografski. U dobrim uvjetima lako postiže povećanja iznad 400x. Maksutov-cassegrain teleskopima nije potrebna kolimacija, a poznato je da na planetima vrlo često pokazuju više detalja od schmidt-cassegrain verzija čak i većih promjera objektiva.

Teleskop ima 2″ fokuser, pa je s 2″ okularima moguće postići i manja povećanja za veće objekte dubokog neba. Težina optičke cijevi je 7.8 kg, a dužina 520 mm. Kompaktne dimenzije znače dobru stabilnost i na skromnijim montažama. S teleskopom dolazi 9×50 tražilo, 2″ dijagonalno zrcalo i 28 mm Apex okular.

Ovaj teleskop se preporuča za vizualna opažanja objekata dubokog neba, a naročito za fantastične detalje na planetima. Nenadmašan je za snimanje sitnih detalja na planetima pomoću specijaliziranih planetarnih kamera (ZWO ASI). Kompaktnih dimenzija i lako prenosiv, ovo je dobar izbor za astronome amatere koji žele vrhunsku optiku, ali i astronomske udruge, škole i druge ustanove kojima je cilj popularizacija astronomije jer postiže neizbrisivi “Wow!” efekt.

Tehničke karakteristike teleskopa:

  • promjer objektiva: 180 mm
  • žarišna duljina: 2700 mm (f/15)
  • tražilo: 9×50
  • dijagonalno zrcalo: 2″
  • okular: 28 mm Apex, 2″
  • težina: 7.8 kg