Ovaj “vječni kalendar” zaista može prikazati točne datume od 1. siječnja 1600. do 31. prosinca 2799. godine, za razliku od drugih takvih kalendara kojima je raspon samo 50-100 godina. Temelji se na 400 godišnjem ponavljajućem ciklusu te 28.-godišnjem solarnom ciklusu julijanskog kalendara koji uzima u obzir prijestupne godine.

Promjer diska je 9 cm, a debljina 0.6 cm. Isporučuje se s atraktivnim drvenim stalkom.

Tvrtka Hemisferium Instrumentos Cientificos Antiguos proizvodi reprodukcije nautičkih, optičkih i astronomskih instrumenata od 2005. godine. Proizvode se instrumenti koji su interesantni s povijesnog, znanstvenog, ali i estetskog aspekta. Proizvedeni su od kvalitetnih materijala i rezultat su pomnih analiza povijesnih instrumenata iz muzejskih i privatnih kolekcija koje s pažnjom i ljubavlju izrađuje tim entuzijasta.

Hemisferium instrumenti isporučuju se u atraktivnoj ukrasnoj kutiji ilustriranoj u stilu antičkog bakroreza, te su luksuzan, kvalitetan i atraktivan poklon za sve ljubitelje starina, nautike i astronomije. Svi artefakti su potpuno funkcionalni, s detaljnim uputama na četiri jezika.