Nova serija Sky-Watcher teleskopa na Virtuoso GTi kompaktnoj motoriziranoj dobson Wi-Fi montaži daje moćne performanse za vrlo povoljnu cijenu. Virtuoso GTi montaža se koristi preko WiFi mreže i SynScan aplikacije za mobilne telefone što omogućuje Go-To opciju, odnosno automatsko traženje objekata na noćnom nebu. Baza podataka sadrži više od 10.000 objekata, a korištenje mobilnog telefona umjesto klasičnog ručnog kontrolera je jednostavnije i intuitivnije. Virtuoso GTi montaža sadrži patentiranu Sky-Watcher Freedom-Find tehnologiju. Ugrađeni enkoderi omogućuju ručno pomicanje teleskopa, a da montaža i dalje zadrži mogućnost automatskog pozicioniranja teleskopa.

Virtuoso GTi montaža je vrlo kompaktna i lako prenosiva. Može se koristiti kao “stolna” montaža, ali standardni 3/8″ navoj s donje strane omogućuje postavljanje na bilo koji tronožac s istim takvim prihvatom – npr. tronožac za Star Adventurer, aluminijski i čelični tronošci za EQ3 i EQ5 montaže ili neki fotografski tronožac. Napajanje montaže je preko 8 AA baterija ili eksternim napajanjem.

Flex 130 dobson ima parabolično zrcalo koje omogućava kvalitetnu sliku na velikom rasponu povećanja. Kratka žarišna duljina pokazati će lijepe slike sjajnijih objekata dubokog neba, ali i detalje na planetima pri većim povećanjima. “Flex” dizajn cijevi znači da je teleskop sklopiv za lakši transport. Teleskop ima helikalni fokuser pa preporučamo da prilikom postavljanja okulara pokušate prvo u grubo postići fokus ručnim određivanjem udaljenosti i fiksiranjem pomoću vijka, a nakon toga obavite fino podešavanje okretanjem fokusera. Isporučuje se s tražiocem s crvenom točkom, dijagonalnim zrcalom, te okularima Super 25 mm (26×) i 10 mm (65×).