Nova atraktivna StarQuest linija teleskopa donosi unaprijeđenu laganu ekvatorijalnu montažu za bolje iskustvo gledanja noćnog neba s manjim teleskopima. Težina montaže je samo 1.2 kg, a nosivost solidnih 3 kg, što omogućuje stabilnu sliku i na većim povećanjima. Atraktivan izgled teleskopa i montaže doprinosi zadovoljstvu novih vlasnika i odličan je izbor za poklon novim astronomskim entuzijastima. Montaža se može nadograditi postavljanjem motora na rekstacenzijsku os kako bi objekt promatranja stalno bio u vidnom polju, bez potrebe za konstantnim ručnim korekcijama.

Ovo je početnički refraktor promjera objektiva 70 mm i žarišne duljine 500 mm. Ovo je kompaktnija verzija modela 70/700, povoljno za gledanje sjajnijih objekata dubokog neba (maglica, zvjezdanih skupova i galaksija) na manjim povećanjima, ali dobro podnosi i veća povećanja za opažanja planeta. Promjer od 70 mm je dobar izbor za sve početnike i mlade astronome – na Mjesecu će se odlično vidjeti krateri i mora, prstenovi oko Saturna s naznakom Cassinijeve pukotine, pojasevi na Jupiteru i njegovi mjeseci, faze Venere i Merkura, polarna kapa na Marsu za vrijeme opozicije, a s tamnog mjesta udaljenog od svjetlosnog onečišćenja lijepo će se vidjeti većina objekata u Messierovom katalogu.

Pregled 70 mm verzije teleskopa sa žarišnom duljinom 700 mm i usporedbu s modelom na AZ2 montaži pogledajte na našem Youtube videu: https://youtu.be/Z-MHdPLzInY

Uz teleskop dolaze:

  • 25 mm (20×) i 10 mm (50×) Barium okulari
  • StarPointer tražilac s crvenom točkom
  • aluminijski tronožac

Za opažanje Mjeseca i planeta preporučamo 2× barlow leću kako bi se mogla postići veća povećanja.