Nova serija Sky-Watcher teleskopa na Virtuoso GTi kompaktnoj motoriziranoj dobson Wi-Fi montaži daje moćne performanse za vrlo povoljnu cijenu. Virtuoso GTi montaža se koristi preko WiFi mreže i SynScan aplikacije za mobilne telefone što omogućuje Go-To opciju, odnosno automatsko traženje objekata na noćnom nebu. Baza podataka sadrži više od 10.000 objekata, a korištenje mobilnog telefona umjesto klasičnog ručnog kontrolera je jednostavnije i intuitivnije. Virtuoso GTi montaža sadrži patentiranu Sky-Watcher Freedom-Find tehnologiju. Ugrađeni enkoderi omogućuju ručno pomicanje teleskopa, a da montaža i dalje zadrži mogućnost automatskog pozicioniranja teleskopa.

Virtuoso GTi montaža je vrlo kompaktna i lako prenosiva. Može se koristiti kao “stolna” montaža, a standardni 3/8″ navoj s donje strane omogućuje postavljanje na bilo koji tronožac s istim takvim prihvatom – npr. tronožac za Star Adventurer, aluminijski i čelični tronošci za EQ3 i EQ5 montaže ili neki fotografski tronožac. Napajanje montaže je preko 8 AA baterija ili eksterno.

Reflektor ovih dimenzija dobar je izbor za početnike. 130 mm zrcalo prikuplja 30% više svjetlosti od 114 mm teleskopa te ima bolju svjetlosnu moć za opažanje objekata dubokog neba i detalja na planetima. Zrcalo je parabolično, što osigurava oštru sliku i na većim povećanjima, što je važno za teleskope kraćeg fokusa. Žarišna duljina je 650 mm. Isporučuje se s tražiocem s crvenom točkom, dijagonalnim zrcalom, te okularima Super 25 mm (26×) i 10 mm (65×).