Kompaktni 127 mm teleskop, pokazuje puno više detalja i 55% više svjetla 102 mm modela. Centralna opstrukcija je samo 30%, što rezultira kontrastnim slikom čak i pri velikim povećanjima. U usporedbi s teleskopima sličnog otvora ovaj Maksutov-Cassegrain je znatno kraći i lakši te ga je lako transportirati. Daje izrazito oštru i kontrastnu sliku na Mjesecu i planetima, a otvor od 127 mm pogodan je i za opažanje objekata dubokog neba.

Na teleskopu je šina za postavljanje na montažu, a fokuser ima standardni T2 navoj za postavljanje fotoaparata. Isporučuje se s amici prizmom koja daje ispravnu sliku, što znači da je teleskop povoljan i za gledanje prirode. Tu su i dva kvalitetna okulara, 25 mm (60×) i 10 mm (150×) okulara te 6×30 tražioc. Optika bez problema podnosi povećanja sve do otprilike 300×, pa preporučamo dodatne okulare ili barlow leću.

AZ5 montaža je kvalitetna, stabilna, alt-azimutalna montaža atraktivnog izgleda i jednostavnog rukovanja. S finim kontrolama moguće je precizno praćenje objekata i na velikim povećanjima.