Maksutov-cassegrain teleskop promjera 102 mm je kompaktan i lako prenosiv teleskop koji daje odličnu kontrastnu sliku na planetima, a promjer od 102 mm je dobar i za promatranje objekata dubokog neba. Gotovo istih dimenzija kao manji 90 mm model, no ovaj promjer pokazuje više puno detalja na planetima, a slika je sjajnija.

Montaža AZ-GTi je motorizirana GO-TO montaža kompaktnih dimenzija, ali čvršća i stabilnija od starije AutoTrack verzije. Montažom se upravlja smartphoneom ili tabletom preko WiFi mreže, aplikacijom koja je besplatno dostupna za iPhone i Android uređaje. Baza podataka sadrži preko 42,000 objekata. Ručni kontroler je dostupan, no prodaje se zasebno. Napajanje montaže je 12V, preko 8 AA baterija unutar kućišta montaže. Montaža ima “Freedom Find” tehnologiju koja omogućava ručno usmjeravanje teleskopa bez gubitka početnog kompjuterskog poravnanja teleskopa. Glava montaže ima standardni foto navoj, pa se po potrebi može postaviti i na čvršće foto tronošce.

Dolazi s 25 mm i 10 mm okularima za povećanja od 52× i 130×, te Star Pointer tražilom s crvenom točkom. Preporučamo dodatnu nabavku 7 mm Planetary okulara za povećanje od 185× za opažanje planeta.