Tražioc/ciljnik s crvenom točkom (red dot) je vrlo praktičan tražilac. Na sebi ima ugrađenu šinu s kojom se može po potrebi postaviti i na sportsko oružje, a dolazi i s adapterom za standardni utor za tražioce za teleskop. Crvena točka je projicirana na velikom zaslonu, te se prilikom promatranja čini kao da je projicirana na nebu. Podešavanje pozicije crvene točke vrši se pomoću imbusa (isporučuju se s tražiocem), pa će položaj točke ostati fiksiran i nakon skidanja tražioca. Uz pažljivo namještanje točke pomoću tako ugrađenih kontrola, s ovim tražiocem ćete vrlo brzo pronaći objekte u okularima i na većim povećanjima.

Tražioc je izrađen od metala, te je znatno je kvalitetniji i precizniji od običnog plastičnog tražioca koji se isporučuje s teleskopima. Ima velik zaslon od 33 mm, a osim crvene točke ima mogućnost projiciranja kružića s točkom u sredini, križića s točkom i krug s križem. Također je moguće odabrati projekciju u crvenoj ili zelenoj boji (vrlo korisno za gledanje okoliša po danu) te 5 različitih intenziteta projekcije točke (1 – 5 MOA). Masa je samo 115 g, a duljina 82 mm, pa je znatno praktičniji od popularnih Telrad tražioca za teleskope.

Napajanje je s jednom CR2032 baterijom, a zaslon ima plastični pokrov koji štiti protiv ogrebotina. Nemojte ju zaboraviti ugasiti nakon promatranja! ?