Kombinacija prizmi koja omogućava binokularno gledanje kroz teleskope. Budući da se ista količina svjetlosti dijeli na dva optička puta, rezultirajuća slika će biti nešto tamnija, pa se binoviewer preporuča za teleskope većih promjera, te za opažanje sjajnijih objekata. Međutim, promatranje je znatno ugodnije s dva oka, slika je gotovo trodimenzonalna. Ovo je naročito izraženo kod planeta – znatno je lakše uočiti sitnije detalje na površini, a slika se čini prividno veća nego gledajući samo s jednim okom. Efekt je teško opisati, jednostavno treba probati i uživati!

Prizme u ovom binovieweru su dovoljno velike da ne dolazi do vinjetiranja na manjim povećanjima te imaju odlične antirefleksivne premaze. Moguća korekcija dioptrije te razmaka između zjenica od 56 do 74 mm. Težina je 700 g, a dimenzije 120×60×150 mm.

Za korištenje binoviewera je potreban optički put od 108 mm, tako da ga nije moguće koristiti s reflektorima. U tom slučaju potrebno je koristiti predleću 1.6× (smanjuje optički put na 47 mm) ili 2.5× (optički put je 4 mm) koje za istu toliku vrijednost povećavaju žarišnu duljinu teleskopa.