Ovaj samostojeći globus bar nudi mjesto za dvije do tri boce i devet čaša u gornjem dijelu. Dodatne boce mogu se spremiti na donju policu. Zahvaljujući kotačićima, globus bar se može lako pomicati.

Karta iz serije Universal Globe prikazuje zemljopisna znanja 17. i 18. stoljeća. Podsjeća na radove suvremenih nizozemskih kartografa, koji su se oslanjali na izvješća istraživača kao što su Barents, Le Maire, Tasman i Roggeveen.

Druge kartografije koje potječu iz istog razdoblja dopunjuju kartu udaljenim i u to vrijeme samo nejasno poznatim mjestima, poput velikog dijela Tartarskog carstva, sjevernoameričkog subpolarnog područja i istočne obale Australije. Zasjenjene su “terra incognita” Arktika i Antarktika.

Zoffoli globusi imaju natpise na latinskom, jer su oni zajednička karakteristika različitih kartografija. Crteži odražavaju uobičajene ornamentalne i mitološke teme tog vremena. Prikazani jedrenjaci su kopije brodova koji su u to doba dokazali da je Zemlja okrugla.

Globus je dostupan u dva različita dizajna i izgledati će sjajno u svakom domu. Naročito su atraktivan poklon za sve ljubitelje putovanja i nautike.

Globuse isporučujemo po narudžbi uz vrijeme isporuke 7-10 radnih dana.

  • Visina: 93 cm
  • Promjer globusa: 40 cm
  • Materijal postolja: drvo
  • Natpisi: latinski
  • Mjerilo: 1:32.000.000